Ogłoszenie 
Aby poprawnie móc się zalogować należy najpierw przypomnieć sobie hasło!!! Proszę wszystkich o ponowne wgranie avatarów na swoje profile

Poprzedni temat «» Następny temat
Probem z Xsplitem (Laguje)
Autor Wiadomość
Cryzys3 
Moderator
Brat Ramzesa



Wiek: 29
Dołączył: 25 Paź 2012
Posty: 242
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-11-08, 18:51   Probem z Xsplitem (Laguje)

Wiem iż nie wypada pisać mi na forum ale mam mały problem podczas nadawania Live przez Xsplita . Kiedy zaczynam nadawanie na żywo np z ETS2 to mam straszne lagi o jak tu : http://www.youtube.com/watch?v=YWZ5ZQ4Ne80

Typ połączenia: DSL/PPPoA, 14.20 Mbps Downstream / 0.94 Mbps Upstream

Dodam iż jak nagrywam np Minecrafta to tego nie ma
_________________
Moderator Grupy
 
 
 
Kubanosa
[Usunięty]

Wysłany: 2012-11-08, 21:31   

Możliwe, że gra za bardzo obciąża Twój RAM przez co nagrywanie nie jest płynne.
W trakcie gry kliknij prawym przyciskiem w procesach na grę i ustaw priorytet na wysoki.
Ewentualnie powyłączaj wszystkie niepotrzebne procesy w tle.
 
 
Cryzys3 
Moderator
Brat Ramzesa



Wiek: 29
Dołączył: 25 Paź 2012
Posty: 242
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-11-08, 21:35   

Chłopie mój komp to
Intel Core 2 Duo E8400 , 3.00 Ghz
Ramu 5.00 Gb
Grafika 512 Mb ddr3
Dyski 3 razem 1560 GB
_________________
Moderator Grupy
 
 
 
RadolSzczecin
[Usunięty]

Wysłany: 2012-11-08, 22:05   

Przecież to jest zgrywane LIve na serwer mam rozumieć ??
A masz tylko niecały 1 MB upoadu to i 8 GB ne pomoże i nie wiem jak szybki komputer - to bardziej wina łącza i serwera w danym czasie.
 
 
Cryzys3 
Moderator
Brat Ramzesa



Wiek: 29
Dołączył: 25 Paź 2012
Posty: 242
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-11-08, 22:08   

Czyli to jest wina serwera xslipita ??
_________________
Moderator Grupy
 
 
 
RadolSzczecin
[Usunięty]

Wysłany: 2012-11-08, 22:14   

A zgrywałeś już kiedys i miałeś lepiej ?
Net za bardzo obciążony a masz niestety słabe wysyłanie więc takie zgrywanie LIVE bedzie się wjązało z tzw lagami.
Przede wszystkim nie moze nic pracować w tle co ma zwjązek z internetem (powyłączać GG,Skype,,do ściągania np. uTorrent itp rzeczy) a i tak niewiem czy to pomoże.

Druga sprawa to czym gorszą jakość będziesz wysyłał tym niestety lepiej - zresztą sprawdź na najniższych detalach czy się poprawi.
Może, ale nie musi bo to zdecydowanie łacze za słabe wychodzące od Ciebie a przecież wysyłasz strumień video i audio jednocześnie "na żywo".
Ostatnio zmieniony przez RadolSzczecin 2012-11-08, 22:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Cryzys3 
Moderator
Brat Ramzesa



Wiek: 29
Dołączył: 25 Paź 2012
Posty: 242
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-11-08, 22:18   

Wysyłałem już kiedyś z tym samym łączem w tle działało tylko Aqq i chrome i było wszystko dobrze chyba zadzwonię do operatora o zwiększenie wysyłania niby mam pobieranie do 20 mb a wysyłanie do 1mb z hakiem
_________________
Moderator Grupy
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

..:: Partnerzy ::..
Najlepsza strona o ETS2 w sieci
SCSMODS



Stworzył: Nimfomanek