Ogłoszenie 
Aby poprawnie móc się zalogować należy najpierw przypomnieć sobie hasło!!! Proszę wszystkich o ponowne wgranie avatarów na swoje profile

Poprzedni temat «» Następny temat
HTC Desire Z przestał działać
Autor Wiadomość
KARAS 
Moderator



Wiek: 78
Dołączył: 24 Maj 2012
Posty: 119
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2012-11-07, 15:31   HTC Desire Z przestał działać

Mam taki problem otóż instalowały się aktualizacje gier/programów z google play i nagle telefon się wyłączył i pokazał się ekran startowy z napisem htc i nic więcej nieda się zrobić. Ktoś wie jak to naprawić? Niechciał bym oddawać telefonu do serwisu chociaż jest jeszcze na gwarancji.
 
 
Cryzys3 
Moderator
Brat Ramzesa



Wiek: 28
Dołączył: 25 Paź 2012
Posty: 242
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-11-07, 19:55   

Ja do swojej x8 mam SEUS nie wiem jak to jest na HTC ale na pewno też jest jakiś program tego typu jak nie to spróbuj mu wgrać od nowa androida
_________________
Moderator Grupy
 
 
 
Jaaach
[Usunięty]

Wysłany: 2012-11-08, 00:58   

Takie podstawowe pytania:
1. Rootowany?
2. Bateria na pewno naładowana?
3. Która wersja Androida?
4. Nie instalowałeś może jakiejś apki która mogła by to spowodować?
Jak odpowiesz na pytania, a szczególnie pierwsze i czwarte, to w miarę jakoś uda się pomóc. Wiem że 2 trochę głupie, ale czasem ludzie o takich rzeczach zapominają. Przechodziłem przez podobną akcję na niebrandowanym, nierootowanym, oryginalnym Androidzie 2.3.3 na HTC Desire... Było -1 na dworze, robiłem akurat zdjęcie, wyłączył się i tyle :(. Musiałem wtedy zrobić tak zwany Factory Reset. Chyba bez tego się nie obędzie. Ale jak odpowiesz na tamte pytania to jakoś bardziej się postaram do tego odnieść... :)
 
 
KARAS 
Moderator



Wiek: 78
Dołączył: 24 Maj 2012
Posty: 119
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2012-11-08, 14:49   

1 Nie
2 Pełna :mrgreen:
3 2.3.3
4 Instalowały się aktualizacje z google play dokładnie to były tylko aplikacje od google + facebook
I tak wszystko miałem albo na karcie pamięci albo na sim :)
Nie był przerabiany hakowany czy co tam można z androidem robić, gry i aplikacje były tylko ze sklepu android.
 
 
Kubanosa
[Usunięty]

Wysłany: 2012-11-08, 15:14   

Wchodzisz w Recovery i full wipe/ full factory reset.
Innej możliwości nie ma.
 
 
KARAS 
Moderator



Wiek: 78
Dołączył: 24 Maj 2012
Posty: 119
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2012-11-08, 15:18   

A jak tam wejść? Jest to w pamięci telefonu czy karty pamięci?
 
 
Cryzys3 
Moderator
Brat Ramzesa



Wiek: 28
Dołączył: 25 Paź 2012
Posty: 242
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-11-08, 15:22   

Kubanosa napisał/a:
Wchodzisz w Recovery i full wipe/ full factory reset.
Innej możliwości nie ma.


Recovery jest jak się ma roota i ile wiem a jak nie ma roota to skąd ma wytrzasnąć recovery ??
_________________
Moderator Grupy
 
 
 
KARAS 
Moderator



Wiek: 78
Dołączył: 24 Maj 2012
Posty: 119
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2012-11-08, 15:24   

Czyli musze wgrać od nowa androida tak? Powie ktoś skąd go pobrać i jak zainstalować?
 
 
Cryzys3 
Moderator
Brat Ramzesa



Wiek: 28
Dołączył: 25 Paź 2012
Posty: 242
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-11-08, 15:29   

Jaaach, Ma HTC powinien wiedzieć jak ci pomóc niestety ja mam SE u mnie jest inaczej niż na HTC
_________________
Moderator Grupy
 
 
 
Kubanosa
[Usunięty]

Wysłany: 2012-11-08, 15:42   

Do recovery nie potrzebny jest root, każdy smartfon ma stockowe recovery (fabryczne).
Prawdopodobnie do Recovery wchodzi się w następujący sposób:
1. Wyłączasz telefon. Przytrzymujesz klawisz głośności w dół i równocześnie przycisk power.
2. Pojawi się białe tło. Użyj przycisków głośności i wybierz "recovery" za pomocą przycisku power.
3. Następnie czekasz aż pojawi się czarne tło z czerwonym wykrzyknikiem na środku. Następnie przytrzymujesz przycisk głośności w górę i znowu przycisk power.
4. Po recovery: http://www.abload.de/img/20100829_004w6fq.jpg poruszasz się przyciskami głośności, zatwierdasz power.
5. Wybieracz full factory reset a potem wipe chache partition.

UWAGA! PROCES USUWA WSZYSTKIE DANE Z TELEFONU! (NIE Z KARTY PAMIĘCI)
Jeżeli power nie będzie działać użyj ekranu dotykowego albo home (w celu zatwierdzenia w recovery).
 
 
KARAS 
Moderator



Wiek: 78
Dołączył: 24 Maj 2012
Posty: 119
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2012-11-08, 15:54   

Ok wszystkie dane ale android zostaje?
 
 
Cryzys3 
Moderator
Brat Ramzesa



Wiek: 28
Dołączył: 25 Paź 2012
Posty: 242
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-11-08, 15:57   

Android zostaje to tak jak byś skasował wszystkie programy z windowsa i zostawił go czystego
_________________
Moderator Grupy
 
 
 
Kubanosa
[Usunięty]

Wysłany: 2012-11-08, 16:03   

To jest coś w stylu formatowania komputera, z tą różnicą, że nie musisz instalować od nowa systemu.
 
 
KARAS 
Moderator



Wiek: 78
Dołączył: 24 Maj 2012
Posty: 119
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2012-11-08, 16:04   

Wybrałem to system now coś tam i się wyłączył. Włączyć go jeszcze raz?
 
 
Kubanosa
[Usunięty]

Wysłany: 2012-11-08, 16:05   

Reboot system now restartuje telefon.
Tak włącz go, chociaż powinien się sam włączyć.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

..:: Partnerzy ::..
Najlepsza strona o ETS2 w sieci
SCSMODS



Stworzył: Nimfomanek