Ogłoszenie 
Aby poprawnie móc się zalogować należy najpierw przypomnieć sobie hasło!!! Proszę wszystkich o ponowne wgranie avatarów na swoje profile

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z windows 7
Autor Wiadomość
KARAS 
Moderator



Wiek: 78
Dołączył: 24 Maj 2012
Posty: 119
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2013-02-17, 10:57   Problem z windows 7

Siema

Dzisiaj próbuję uruchomić pc i w momencie gdzie pisze boot from cd dvd pisze mi teraz WQHZF is compressed a pod spodem press ctrl+alt+del to restart. Oczywiście te restarty nic nie dają. Wie ktoś co zrobić? Czy konieczny reinstal?
 
 
RawT 
Moderator
B, C



Wiek: 29
Dołączył: 05 Gru 2012
Posty: 61
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2013-02-17, 11:05   

Otwórz kompa i na 5 minut wyjmij bateryjkę podtrzymującą biosa. Wprawdzie zrestartuje ci to wszystkie ustawienie i będzie je trzeba ustawiać na nowo. Jednakże wygląda to właśnie na problem startu systemu. Jakiś plik odpowiedzialny za rozruch systemu się zapadł w siebie 8-)
Co do reinstalki, to myślę że da się to 'naprawić' płytą windowsa. Przecież nie wywala ci z chrobotem bluescreena ;-)
 
 
skyline89 

Dołączył: 26 Gru 2012
Posty: 18
Skąd: ja mam wiedziec :E
Wysłany: 2013-02-17, 11:45   

zmien botowanie w biosie z pierwszego cd/dvd na hdd..
_________________
Przepraszam za brak Pl znakow ale moj system ich nie posiada.
 
 
KARAS 
Moderator



Wiek: 78
Dołączył: 24 Maj 2012
Posty: 119
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2013-02-17, 12:02   

Dalej to nic nie dało :-( są jeszcze jakieś opcje?
Płytki niemam bo mam sam klucz :-/ trzeba ściągnąć... :-?

Poradziłem sobie :-) dzięki za pomoc
 
 
RawT 
Moderator
B, C



Wiek: 29
Dołączył: 05 Gru 2012
Posty: 61
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2013-02-17, 19:00   

Jak sobie poradziłeś? O co w tym chodziło? :->
 
 
KARAS 
Moderator



Wiek: 78
Dołączył: 24 Maj 2012
Posty: 119
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2013-02-17, 20:10   

Skopiowałem pobranego windowsa na osobny dysk twardy i za pomocą tego dysku system startuje, ale bez niego znowu ten sam błąd...
 
 
RawT 
Moderator
B, C



Wiek: 29
Dołączył: 05 Gru 2012
Posty: 61
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2013-02-17, 20:26   

Jak wbijam w google frazę 'WQHZF is compressed' nie wyskakuje nic sensownego.
Postaraj się przepisać w całości, to co się wyświetla i napisz tutaj, a ja to wyślę do techsupportu microsoftu. Może coś poradzą.
btw. sprawdź czy bios widzi dysk. Najprawdopodobniej jest to jakiś 'wirusowysyfix :lol: ' i niezbędne będzie wypięcie dysku, podłączenie pod innego kompa i kompletacja wszystkich plików windowsa. Bądź jeżeli udało ci się odpalić z dysku i widzisz dane ze swojego, mógłbyś sam wrócić do ostatnich znanych ustawień(przywracanie systemu), albo spróbować naprawić za pomocą tego czystego systemu 8-)
 
 
KARAS 
Moderator



Wiek: 78
Dołączył: 24 Maj 2012
Posty: 119
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2013-02-17, 23:01   

Ja jestem normalnie na tym windowsie :-P tylko tak jak napisał yyy ty siódemka ma problem z rozruchem, i za każdym razem potrzebuje tak jakby startować z płyty, tylko ja zgrałem instalke windowsa na inny dysk który mam podłączony do komputera i za jego pomocą startuje wszystko normalnie. A wyświetla się tylko to WQHZF is compressed i nic więcej :-?
 
 
skyline89 

Dołączył: 26 Gru 2012
Posty: 18
Skąd: ja mam wiedziec :E
Wysłany: 2013-02-18, 08:49   

To moze MBR systemu sie sypie ?
_________________
Przepraszam za brak Pl znakow ale moj system ich nie posiada.
 
 
KARAS 
Moderator



Wiek: 78
Dołączył: 24 Maj 2012
Posty: 119
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2013-02-18, 09:18   

skyline89, naprawiałem system za pomocą instalki ale dalej to samo...
 
 
skyline89 

Dołączył: 26 Gru 2012
Posty: 18
Skąd: ja mam wiedziec :E
Wysłany: 2013-02-18, 14:22   

wyglada to jak by padl BootMBR (lub)
Komenda 1: bootrec.exe /fixmbr
Komenda 2: bootsect.exe /nt60 all /force /mbr
boot sector (lub)
Komenda 1: bootrec.exe /fixboot
Komenda 2: bootsect /nt60 C:\ (naprawa partycji c:)
Komenda 3: bootsect /nt60 SYS (naprawa partycji systemowej)
Komenda 4: bootsect /nt60 ALL (naprawa wszystkich partycji)
magazyn BCD
Komenda: bootrec.exe /rebuildbcd
tyle udalo mi sie wygooglowac ..
_________________
Przepraszam za brak Pl znakow ale moj system ich nie posiada.
 
 
KARAS 
Moderator



Wiek: 78
Dołączył: 24 Maj 2012
Posty: 119
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2013-02-18, 15:28   

Nie wiem... Działał działa i się popsuł
Włącza się za pomocą tej instalki windowsa normalnie tzw tak jak powinien, nie wczytuje instalacji czy coś tylko normalnie się włącza. Zainstaluje go od nowa jak tylko dojdzie nowy szybki dysk i tyle, myśle że to będzie łatwiejsze rozwiązanie ;-) dzięki za pomoc
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

..:: Partnerzy ::..
Najlepsza strona o ETS2 w sieci
SCSMODS



Stworzył: Nimfomanek